Aller au contenu. | Aller à la navigation

Outils personnels

Cathédrale Notre-Dame du Puy-en-Velay

Rektors ord

I hjertet av en av Frankrikes flotteste middelalderbyer ruver den majestetiske katedralen Notre-Dame de l’Annonciation (“Vår Frues budskap”), ett av UNESCOs kulturarvsteder og et kjent stoppested på Jakobsveien (pilgrimsreisen til Santiago de Compostela), der pilgrimene kan få ly og ta konfesjon.

 I vår vakre katedral åpenbarer Jomfru Maria seg for oss som vår mor

 

I vår vakre katedral åpenbarer Jomfru Maria seg for oss som vår mor, hun som tar imot oss slik vi er, uten å dømme oss, hun som gir oss sin hellige Sønn.

I løpet av 1600 år har millioner av pilgrimer lagt seg for hennes føtter for å be til Herren, gjennom hennes forbønn. Vokslysene som brenner og bønnebrevene er bevis på det.

La oss så ikke være redde for å legge oss for hennes føtter for å tiltro henne våre bekymringer, våre lidelser, våre gleder og våre håp, for hun er den som lytter: ved Maria bebudelse hørte hun på engelen og tok imot Guds ord som så tok bolig i henne.

I tusen år har pilgrimene på Jakobsveien samlet seg her før de fortsetter ferden mot Compostela. De har forskjellig bakgrunn: sosial og geografisk, kristne eller ei, og de pleier å gå i gudstjeneste kl. 7 og få velsignelse før de fortsetter på veien. Takk for deres tillit! Takk også til dem som tar imot dem, eller de som tjener i katedralen. De er der for at vår katedral skal være vakker, men først og fremst for at dette vakre stedet skal gi dere muligheten til å oppleve et virkelig møte med Gud, hvilket er en hjertets hemmelighet for hver enkelt.

Velkommen alle sammen ! Vi vil be for dere !

 

                                                                                  Fader Emmanuel Gobilliard

                                                                                  Katedralens Rektor