Aller au contenu. | Aller à la navigation

Outils personnels

Cathédrale Notre-Dame du Puy-en-Velay

Kirkkoherran Tervehdys

Tämä majesteettisena kohoava Neitsyt Marian ilmestyksen katedraali sijaitsee yhdessä Ranskan erikoisimmista keskiaikaisista kaupungeista. Kirkko kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Se kutsuu suojiinsa sekä vierailijoita että pyhiinvaeltajia, jotka aloittavat täältä matkansa kohti Santiago de Compostelaa. Täältä sinne johtava vaellusreitti on niistä tunnetuimpia.

 Kauniissa pyhäkössä Neitsyt Maria näyttäytyy meille äitinämme

 

Kauniissa pyhäkössä Neitsyt Maria näyttäytyy meille äitinämme, joka ottaa meidät vastaan tuomitsematta, juuri sellaisina kuin olemme. Hän osoittaa meille tietä jumalallisen Poikansa kohtaamiseen.

Jo 1600 vuoden ajan miljoonat pyhiinvaeltajat ovat kiiruhtaneet Neitsyt Marian jalkojen juureen. He ovat uskoneet elämänsä Jumalan huomaan pyytäen Herramme äidin esirukouksia. Siitä kertovat sytytetyt votiivikynttilät ja vihkosiin kirjoitetut rukouspyynnöt.

Älkäämme pelätkö heittäytyä heidän laillaan Neitsyen jalkojen juureen. Uskokaamme hänelle huolemme, kärsimyksemme, ilomme ja toivomme, sillä hän kuuntelee niin kuin hän enkelin ilmestyessä kuunteli ja vastaanotti Jumalan Sanan, joka asettui asumaan häneen.

Jo yli tuhannen vuoden ajan Pyhän Jaakobin tien vaeltajia on kokoontunut tänne lähteäkseen kohti Santiago de Compostelaa. Heitä tulee kaikista ilmansuunnista, kaikista yhteiskunnan kerroksista; he voivat olla syvästi uskovia kristittyjä tai sitten pelkästään tapakristittyjä. Kaikki he kuitenkin haluavat osallistua kello seitsemän aamumessuun, jossa pyhiinvaeltajat siunataan matkaan.

Haluan kiittää pyhiinvaeltajia heidän osoittamastaan luottamuksesta. Kiitos myös kaikille niille, jotka ottavat heitä vastaan tai muilla tavoin palvelevat pyhäkköämme. Nämä monet ihmiset ovat käytettävissä, jotta kirkkomme olisi ulkoisilta puitteiltaan kaunis. Ennen kaikkea he toivovat, että pyhiinvaeltajat voisivat tämän kauneuden kautta sisäisesti kokea Jumalan läsnäoloa ja kätkeä sen sydämeensä.

 

Toivotan teidät kaikki sydämellisesti tervetulleiksi. Voitte luottaa siihen, että rukoilemme puolestanne.

                              

Isä Emmanuel Gobilliard,

katedraalin kirkkoherra