Aller au contenu. | Aller à la navigation

Outils personnels

Cathédrale Notre-Dame du Puy-en-Velay

Cuvantul rectorului

In inima uneia din cele mai extraordinare cetati medievale ale Frantei, Catedrala Notre-Dame Buna-Vestire, inscrisa in patrimoniul mondial Unesco si punct de plecare al pelerinilor Santiago de Compostela, se inalta cu maretie si blandete, invitand pelerinii si vizitatorii sa vina sa se adaposteasca si sa se spovedeasca.

 In aceasta frumoasa catedrala, Fecioara Maria ni se deschide ca Mama noastra

 

In aceasta frumoasa catedrala, Fecioara Maria ni se deschide ca Mama noastra, cea care ne primeste asa cum suntem, fara sa ne judece, cea care ne prezinta Fiului sau divin.

Din anul 1600, milioane de pelerini se prezinta la picioarele ei, spre a se transmite Domnului. Lumanarile care ard si acatistele depuse reprezinta dovada.

Sa nu avem frica de a ne ruga la picoirele Ei pentru a ne confesa grijile, suferinta, bucuria si sperantele caci ea este cea care: la Buna Vestire a ascultat ingerul si a primit cuvantul lui Dumnezeu care a facut-o lacasi de veci.

De mai multe mii de ani pelerinii Santiago se reuneau pentru a pleca pe ruta de Compostela. Ei sunt de diferite origini, sociale si geografice, practicanti sau nu asista la slujba de la ora 7 si asteapta binecuvantarea inainte de a pleca la drum. Multumesc pentru credinta lor!

Multumesc deasemenea celor care ii intampina si celor care slujesc catedrala. Ei sunt disponibili pentru ca catedrala noasta sa fie frumoasa, dar mai ales pe langa frumusete va permit sa traiti o adevarata intalnire cu Dumnezeu, relatie care ramane secretul din inima fiecaruia.

Fiti binecuvantati!

Aveti incredere in rugaciunile noastre!

 

                                                                             Parintele Emmanuel Gobilliard

                                                                                Rectorul Catedralei