Aller au contenu. | Aller à la navigation

Outils personnels

Cathédrale Notre-Dame du Puy-en-Velay

Het woord van de Rector

In het hart van één van de opmerkelijkste middeleeuwse steden van Frankrijk verheft zich, met zachte pracht en macht, de Kathedraal van Notre-Dame de l’Annonciation. Opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO als één van de startpunten van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella, ontvangt men hier binnen haar muren zowel bedevaartgangers als andere bezoekers.

 In deze heilige plaats is de Maagd Maria gelijk een moeder

 

In deze heilige plaats is de Maagd Maria gelijk een moeder, zij die ontvangt en aanvaart, zonder te oordelen. Zij die ons haar Goddelijke Zoon laat zien.

Al sinds 1600 jaar komen hier miljoenen bedevaartgangers die via haar aan God hun bekentenissen en gebedsverzoeken doorgeven. Hiervan getuigen de vele brandende kaarsen, en de schriften met gebedsintenties.

Laten we niet bang zijn, en laten wij ons ook aan haar voeten werpen om haar onze zorgen, ons lijden, ons plezier, en onze hoop toe te vertrouwen, want zij is degene die luistert: bij de Maria Boodschap heeft ze naar de engel geluisterd, en het Woord van God ontvangen, wat zich in haar heeft geopenbaard.

Sinds meer dan 1000 jaar verzamelen zich hier ook de pelgrims van de St. Jacobus route om samen de weg naar Compostella te volgen. Zij komen uit alle hoeken, zowel sociaal als geografisch, gelovend of niet, en ze staan erop de mis van 7 uur bij te wonen, en gezegend te worden voordat ze op stap gaan. Dank voor hun vertrouwen! Dank ook aan allen die hen ontvangen. Zij zorgen ervoor dat deze heilige plaats niet alleen mooi is, maar vooral ook dat u door deze schoonheid werkelijk God kan ontmoeten, op de manier die in het geheim van uw eigen hart zal gebeuren.

Welkom allen ! Wij bidden voor u !

 

                                                                                  Vader Emmanuel Gobilliard

                                                                                   Rector van de kathedraal